Grilled Salmon
คลิปสอนทำอาหารของ Superfoods
สวยดี ดูเพลิน เพลงเพราะด้วย
จะทำได้อร่อยหรือเปล่า ก็ไม่เป็นไร อยู่ที่ได้ทำงัย
มีเวลาน่าลองทำดู ไม่ต้องตามสูตรเป๊ะๆก็ได้มั้ง
ได้ทำทานเองบ้าง ก็เบิกบานดี
วันๆมีอะไรแตกต่างกว่าชีวิตเดิมๆบ้างนิดหน่อย
- แต่งเติมกันไป -
สวยดี ดูเพลิน เพลงเพราะด้วย
จะทำได้อร่อยหรือเปล่า ก็ไม่เป็นไร อยู่ที่ได้ทำงัย
มีเวลาน่าลองทำดู ไม่ต้องตามสูตรเป๊ะๆก็ได้มั้ง
ได้ทำทานเองบ้าง ก็เบิกบานดี
วันๆมีอะไรแตกต่างกว่าชีวิตเดิมๆบ้างนิดหน่อย
- แต่งเติมกันไป -
Here's Superfoods recipe for grilled salmon with lime butter!
FOR SALMON:
6 (6-oz) pieces center-cut salmon fillet (about 1 inch thick) with skin
1 1/2 teaspoons finely grated fresh lime zest
1 tsp cayenne pepper
1 tsp brown sugar
1/2 tsp cinnamon
1 tsp black pepper
1 tsp salt
FOR LIME BUTTER
1 large garlic clove, chopped
1/4 cup fresh lime juice
Zest of one lime
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon black pepper
1 stick (1/2 cup) unsalted butter, melted
PREP:
1. Zest and juice the limes.
2. Peel/chop garlic.
3. Melt butter.
4. Make spice rub (spices, zest, brown sugar in a bowl).
5. Grease and heat pan/grill to medium high heat.
COOKING:
1. Coat salmon (but not skin) with spice rub.
2. Oil the skin.
3. Cook the salmon 4-6 minutes, skin side down.
4. Add a tiny bit more oil to pan.
5. Flip salmon. Lower heat to medium low.
6. Cook flesh side down for 4-5 minutes (until salmon is warm throughout).
7. Remove from heat
LIME BUTTER SAUCE:
1. Put all ingredients in blender.
2. Blend until smooth.
3. Pour over salmon.